Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Stuivertje wisselen Kruger en Zijderveld met wereldrecord schoolslag

Stuivertje wisselen Kruger en Zijderveld met wereldrecord schoolslag

Cheer!

BERLIJN – Paralympische zwemsters Lisa Kruger en Chantalle Zijderveld streden gisteren in Berlijn om het wereldrecord op de 50 meter schoolslag in handicapklasse SB9. Kruger verbeterde de mondiale toptijd in de series, Zijderveld pakte haar het record weer af in de finales.

Deel dit artikel op social media

Voorafgaand aan de finale van de World Para Swimming World Series in Berlijn was Zijderveld al in het bezit van het wereldrecord op de 50 meter schoolslag (34.46). In de ochtend dook Kruger daar met vijf honderdsten van een seconde onder. In de finale in het Berlijnse Europapark toonde Zijderveld zich weer de sterkste. Met een tijd van 33.97 was ze de eerste vrouw die op deze afstand onder de 34 seconden finishte.

Nederlandse records
Vijf andere Nederlandse zwemmers klokten records in Berlijn. Op de 400 meter vrije slag tikten Manon Vermariën (S9), Liesette Bruinsma (S11) en Thijs van den End (S9) aan in een nieuwe Nederlandse recordtijd. Ook Olivier van de Voort (50 meter vrij, S10), Duncan van Haaren (50 meter school, SB9) zwommen een nationaal record.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Chantalle, Daan, Manon, Liesette, Thijs en Olivier aan!