Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paratriatleet Schipper wint World Paratriathlon Series

Cheer!

Paratriatleet Schipper wint World Paratriathlon Series

EDMONTON – Geert Schipper heeft afgelopen nacht de World Paratriathlon Series in het Canadese Edmonton gewonnen. In de PTWC-klasse (voor atleten in een rolstoel) was hij sneller dan alle concurrenten. Het zilver ging naar de Brit Joseph Townsend, brons was voor Alexandre Paviza uit Frankrijk.

cheers! 8
Deel dit artikel op social media

De 39-jarige Nederlander kende een voortvarende start en noteerde de snelste tijd na 750 meter zwemmen. Ook bij het handbiken (20 kilometer) en wheelen (5 kilometer) was Schipper de snelste. Het is zijn tweede overwinning in de World Paratriathlon Series dit jaar. Ook in het Japanse Yokohama was hij de snelste.

Maurits Morsink (PTS2) miste nipt het podium. Morsink lag aan kop, maar kwam ten val. Na ruim één uur en zestien minuten racen kwam hij 34 seconden tekort voor het brons, dat naar de Spanjaard Lionel Morales ging. Goud was voor Geoffrey Wersy uit Frankrijk.

Margriet IJdema werd tweede in de PTEC-klasse bij de vrouwen, Daniel Knegt en guide Koen de Leeuw eindigden als zesde in de PTVI-klasse.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Geert aan!