Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema derde in San Sebastian

Mollema derde in San Sebastian

Cheer!

Michal Kwiatkowski heeft zaterdag de Clasica San Sebastian op zijn naam geschreven. De Pool van Sky was in de Baskische stad de sterkste van een kopgroep van vijf. De ex-wereldkampioen, die eerder dit jaar al de Strade Bianche en Milaan-Sanremo won, klopte onder meer Bauke Mollema en Tom Dumoulin. De Groninger van Trek-Segafredo werd derde, de Limburgse Giro-winnaar van Sunweb kwam als vierde over de streep.

Deel dit artikel op social media

Tony Gallopin van Lotto-Soudal finishte vierde, voor Kwiatkowski's teamgenoot Mikel Landa. 

Gianni Moscon trok in de slotfase van de Spaanse klassieker solo ten aanval, maar echt aanspraak op de zege maakte hij nooit. De Italiaan van Sky hield tot op tien kilometer van de meet stand.

Na achtervolgend werk van zijn ploeggenoten probeerde Jelle Vanendert weg te springen. De 32-jarige Belg van Lotto-Soudal, ooit in de Tour de France de beste op Plateau de Beille, pakte een paar seconden, maar werd op een steile puist weer snel ingerekend. 

Het was het moment dat Landa samen met Gallopin de aanval koos. Mollema kon even later aansluiten. Dumoulin probeerde eveneens de oversteek te maken, maar slaagde er niet direct in om het drietal te bereiken.

Op 6,4 kilometer versnelde Mollema, maar de demarrage was niet splijtend genoeg om een serieus gat te slaan. Even later kon Dumoulin samen met Michal Kwiatkowski alsnog aansluiten bij de koplopers, waarna het vijftal om de zege spurtte. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke en Tom aan!