Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heemskerk en Neumann door op WK, Weertman en Kamminga uitgeschakeld

Heemskerk en Neumann door op WK, Weertman en Kamminga uitgeschakeld

Cheer!

Femke Heemskerk en Robin Neumann hebben dinsdag op de WK zwemmen de halve finales gehaald op de 200 meter vrije slag. Ferry Weertman werd uitgeschakeld op de 800 meter vrije slag. Arno Kamminga liep in een swim-off een plek bij de laatste zestien mis op de 50 meter schoolslag. 

Deel dit artikel op social media

Heemskerk klokte overall de zevende tijd (1.57,06) en Neumann tikte in 1.58,66 aan, waarmee ze als zestiende en laatste naar de halve eindstrijd gaat. De halve finales worden dinsdagavond gezwommen.

Eerder dit WK veroverde de 29-jarige Heemskerk met de estafetteploeg brons op de 4x100 meter vrije slag. De 19-jarige Neumann maakt haar debuut op een WK langebaan.

Weertman, die eerder dit WK goud won op de 10 kilometer open water, werd in een tijd van 7.56,44 tweede in zijn serie op de 800 meter vrije slag. Dat bleek onvoldoende voor een plek in de finale. Weertman (25) werd vijftiende, alleen de eerste negen gaan door naar de finale.

De 21-jarige Kamminga zette een Nederlands record neer op de 50 meter schoolslag bij de WK in Boedapest. Zijn tijd van 27,39 bleek niet direct voldoende voor een plek in de halve finale.

Kamminga werd gedeeld zestiende, waardoor hij in een swim-off moet strijden om een plek in de halve finale. Hij moest daarin zijn meerdere erkennen in de Sloveen Peter Stevens die met 27,38 een fractie sneller was dan en de Rus Vsevolod Zanko (27,41) en Kamminga (27,43).

Wereldrecord

De Brit Adam Peaty, die in dezelfde serie als Kamminga in actie kwam op de 50 meter schoolslag, zwom een nieuw wereldrecord. Hij zette 26,10 op de klok en was daarmee 32 honderdsten van een seconde sneller dan zijn eigen toptijd uit 2015.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin, Femke, Arno en Ferry aan!