Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor parabadmintonster Hollander in Dublin

Zilver voor parabadmintonster Hollander in Dublin

Paralympisch

Cheer!

DUBLIN – Parabadmintonster Megan Hollander heeft in Dublin zilver gewonnen op de Irish Para-Badminton International. De huidige nummer acht van de wereld in de SU5-handicapklasse verloor in de finale in drie games van de Duitse Katrin Seibert (21-11, 19-21, 19-21).

Deel dit artikel op social media

Hollander was in de Ierse hoofdstad als eerste geplaatst in een gecombineerd deelnemersveld voor de SL3, SL4 (beiden beenhandicap) en SU5 (armhandicap, red.). In de groepsfase, kwartfinale en halve finale stond ze geen game af. Tegen Seibert, nummer vier van de plaatsingslijst, won ze de eerste game nog overtuigend, daarna werd het een gevecht om de punten, die net in het voordeel van de Duitse uitviel. “Het was enorm spannend”, blikt Hollander terug. “Jammer dat ik niet gewonnen heb, maar ik heb wel heel trots dat ik voor het eerst de finale heb bereikt van zo’n groot internationaal toernooi.

Twee keer brons

Mark Modderman veroverde in Dublin twee keer brons. In zowel enkel- als dubbelspel (met de Israëliër Eyal Bechar, red.) reikte hij tot de halve finale, maar moest hij door een blessure voorafgaand aan die duels opgeven. Bij badminton krijgen beide verliezend halvefinalisten de bronzen medaille omgehangen.

De andere Nederlandse deelnemers kwamen in Dublin niet in de buurt van de medailles. Bas den Turck (SL4) werd in de achtste finales uitgeschakeld door de Canadees Pascal Lapointe. In rolstoelklasse WH2 won Jordy Brouwer twee van zijn drie groepsduels, maar omdat twee concurrenten dat ook deden, werd hij alsnog op ‘gamesaldo’ uitgeschakeld. In het dubbelspel strandden beide mannen in de groepsfase.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!