Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tourdebuut Nederlander Minnaard, Chavanel (37) evenaart record

Cheer!

Tourdebuut Nederlander Minnaard, Chavanel (37) evenaart record

De Nederlander Marco Minaard gaat zaterdag namens Wanty-Groupe Gobert voor het eerst in zijn loopbaan van start in de Tour de France. Bij Team Direct Energie begint Sylvain Chavanel (37) voor de zeventiende keer aan de Ronde van Frankrijk, waarmee hij een record evenaart.

cheers! 2
Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Minnaard kwam in zijn carrière nog nooit uit in een grote ronde. Ook zijn acht ploeggenoten van Wanty-Groupe Gobert, dat deelneemt op een wildcard, maken hun debuut in de Tour.

Bij de start van de rittenkoers in Düsseldorf heeft Minnaard gezelschap van de Belgen Frederik Backaert, Thomas Degand, Guillaume van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck, de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo, de Nieuw-Zeelander Don Smith en de Italiaan Andrea Pasqualon.

Minnaard rijdt sinds 2014 voor de Franse ploeg en maakte daarvoor deel uit van de opleidingsploeg van Rabobank. Vorige maand pakte hij de eindzege in de Franse koers Rhône-Alpes Isère Tour.

Ploeggenoot Offredo werd eerder dit seizoen veertiende in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix. Hij kwam in april in het nieuws toen hij tijdens een training door een man werd aangevallen met een honkbalknuppel.

Chavanel

Met zijn zeventiende deelname aan de Ronde van Frankrijk evenaart Chavanel recordhouders George Hincapie, Stuart O'Grady en Jens Voigt, die allen ook zeventien keer aan de start stonden in de Tour. Joop Zoetemelk deed zestien keer mee.

Chavanel, die eerder deze maand zijn contract bij Direct Energie met een jaar verlengde en volgend jaar een record kan vestigen met achttien deelnames, reed de Tour in dertien van zijn voorgaande zestien keer uit.

De bijna 38-jarige Fransman won in 2010 twee Touretappes en kwam twee jaar eerder ook al eens als dagwinnaar over de streep. In 2009 noteerde hij met de negentiende plek zijn hoogste eindklassering. Vorig jaar werd hij 43e in het klassement.

De Tourploeg van Direct Energie bestaat met verder Thomas Voeckler, Lilian Calmejane, Adrien Petit, Romain Sicard, Perrig Quemeneur, Angelo Tulik, Thomas Boudat en Yohann Genen louter uit Fransen.

Coquard

Een opvallende afwezige in de negenkoppige ploeg van Direct Energie is Bryan Coquard. De sprinter, die na dit seizoen vertrekt bij de Franse formatie, was in de voorgaande drie edities wel van de partij.

Coquard (25) boekte in zijn drie Tourdeelnames geen ritwinst, maar eindigde wel verschillende keren in de top tien.

De 104e editie van de Tour de France begint zaterdag met een individuele tijdrit over veertien kilometer met start en finish in het Duitse Düsseldorf. Zondag voert de tweede rit van Düsseldorf naar Luik.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marco aan!