Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse teams CHIO Rotterdam bekend

Nederlandse teams CHIO Rotterdam bekend

Cheer!

ERMELO - Van 22 tot en met 25 juni staat het Rotterdamse Kralingse Bos geheel in het teken van het CHIO Rotterdam. Dit hippische topevenement is het enige Nederlandse buitenconcours dat zowel in de dressuur als het springen een officiële internationale vijfsterren landenwedstrijd op het programma heeft staan. De Nederlandse bondscoaches Rob Ehrens en Rien van der Schaft hebben de teams bekend gemaakt waarmee zij in Rotterdam de strijd aan gaan in de FEI Nations Cup. 

Deel dit artikel op social media

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, vertelt over de Nederlandse afvaardiging naar Rotterdam: "Rotterdam is met de FEI Nations Cups op het programma het belangrijkste buitenconcours dat we hebben in ons land, daar willen we natuurlijk goed presteren als Nederlandse paardensport. Het CHIO Rotterdam is bovendien voor de Nederlandse spring- en dressuurruiters een belangrijke opmaat naar het EK en dat alles in de bijzondere entourage van het sfeervolle Kralingse bos, ik kijk er naar uit."

Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam vertelt trots, "Met de wereldtop als deelnemersveld, een nieuwe innovatieve terreinindeling met prachtige geheel nieuwe all weather bodems belooft het 69ste CHIO Rotterdam sportief gezien een topeditie te worden. Ook de belangstelling voor onze hospitality en onze maatschappelijke initiatieven is weer groter dan de afgelopen jaren. Een mooie opmaat naar ons 70-jarig jubileum volgend jaar en natuurlijk naar de Europese Kampioenschappen in 2019."

Dressuur
Voor bondscoach Rien van der Schaft is het CHIO Rotterdam om verschillende redenen heel bijzonder. "Al woon ik al meer dan 30 jaar op de Veluwe, mijn roots liggen in Rotterdam en veel van mijn familie woont er nog steeds. Op de manege op het terrein van het CHIO Rotterdam heb ik mijn eerste stage gelopen en ik heb er jaren gewerkt. Om daar dan nu als bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters aanwezig te mogen zijn, vind ik echt bijzonder. Rotterdam heeft bij mij echt een speciale plaats in mijn hart. Persoonlijk vind ik het ook geweldig om te zien, welke boost het concours de laatste jaren gekregen heeft en op weg naar de EK´s in 2019 zal het zeker allemaal nog mooier worden."

In Rotterdam mogen gelukkig veel Nederlandse dressuurcombinaties starten. Vier van hen rijden in de officiële landenwedstrijd, de anderen strijden in het CDI3*. Alle combinaties rijden wel voor de zelfde jury waardoor de prestaties goed te vergelijken zijn, dat is belangrijk omdat Rotterdam is aangewezen als een van de officiële observatiewedstrijden richting het EK dressuur.

Net als vorig jaar wordt de landenwedstrijd beslist over drie wedstrijden. Alle vier de teamruiters rijden op donderdag 22 juni de Grand Prix, van dit resultaat tellen de beste drie scores. Vervolgens rijden twee combinaties de Grand Prix Special, deze beide scores tellen mee voor het teamresultaat. De andere twee combinaties rijden de Kür, waarbij alleen het beste resultaat telt voor het team. Zowel de Grand prix Special als de Kür worden op zaterdag 24 juni verreden. Vorig jaar won Nederland de landenwedstrijd dressuur in Rotterdam.

Het Nederlandse dressuurteam in Rotterdam zal gevormd worden door:
- Edward Gal (Oosterbeek) – Glock´s Voice
- Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – Glock´s Johnson TN N.O.P.
- Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons
- Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin

Springen
Bondscoach Rob Ehrens wist vorig jaar in Rotterdam met zijn team de FEI Nations Cup te winnen, dat schept verwachtingen. Ehrens: "Uiteraard gaan we dit jaar, zoals altijd, weer voor het hoogst haalbare. In de eerste Nations Cup die we dit jaar reden in La Baule ging het nog niet zo goed, in Rome werden we vervolgens tweede, dat is een mooie stijgende lijn die ik vast hoop te houden. Maar zoals ik al zo vaak gezegd heb is in onze sport een foutje zo gemaakt. De concurrentie wordt steeds sterker, maar we zullen er zeker alles aan doen."

Voor Rotterdam heeft Ehrens gekozen voor de volgende selectie:
- Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof´s Calimero
- Gerco Schröder (Tubbergen) – Glock´s Cognac Champblanc N.O.P.
- Harrie Smolders (Lage Mierde) – Don VHP Z of Emerald N.O.P.
- Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Glasgow vh Merelsnest
- Maikel van der Vleuten (Someren) (5e man) – VDL Groep Arera C

De FEI Nations Cup wordt zoals gebruikelijk verreden over twee manches, waarbij per manche de beste drie resultaten meetellen. Indien landen gelijk eindigen zal een barrage volgen. De Longines FEI Nations Cup voor de springruiters wordt verreden op vrijdagmiddag 23 juni.

Er is meer in Rotterdam
Naast de landenwedstrijden staan er natuurlijk nog meer toprubrieken op het programma.
De internationale dressuurruiters strijden in de diverse CDI3*rubrieken en er is ook voor de U25 klasse veel ruimte in het programma. Een van de zeer interessante combinaties die in de CDI3* aan de start verschijnt is Edward Gal met zijn toekomst topper Glock´s Zonik.

Voor de internationale springtop is naast de landenwedstrijd de Grote Prijs op zondagmiddag het hoogte punt. Voor de paradressuur staat in Rotterdam de finale van de KNHS-Para Dressuur Trophy op het programma.
Ook de nationale ruiters hebben zich voor diverse mooie rubrieken in deze internationale entourage kunnen plaatsen. Uiteraard wordt al deze paardensport omkleed met mooie showprogramma´s en een befaamd stroodorp.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Edward, Hans Peter, Diederik, Madeleine, Marc, Gerco, Harrie, Jur en Maikel aan!