Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederland verslaat Canada in derde groepswedstrijd Hockey World League

Nederland verslaat Canada in derde groepswedstrijd Hockey World League

Cheer!

De Nederlandse hockeymannen hebben maandag Canada verslagen in de halvefinaleronde van de Hockey World League (HWL). De ploeg van bondscoach Max Caldas won in Londen met 3-1.

Deel dit artikel op social media

Mink van der Weerden (strafcorner), Jorrit Croon en Mirco Pruijser waren in de derde groepswedstrijd trefzeker voor Oranje. Tussendoor maakte de Canadees Scott Tupper via een strafbal 1-1, de eerste tegentreffer van Nederland van het toernooi.

Door de zege is Nederland nu al zeker van een plek in de kwartfinales. Eerder was de ploeg van Caldas te sterk voor Schotland (3-0) en Pakistan (4-0). Dinsdag sluit Oranje de groepsfase af tegen India.

De landen die de halve finales halen in Londen mogen deelnemen aan de finaleronde van de HWL eind dit jaar in India. Daarnaast krijgen die ploegen een ticket voor het WK van volgend jaar, dat ook in India gehouden wordt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Floris, Valentin, Robbert, Sander, Pirmin, Mink, Bob, Thijs, Mirco, Billy, Glenn, Thierry, Tristan, Sander, Bjorn, Jorrit, Jonas, Max en Sam aan!