Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo sluit gala af met zilver

Cheer!

Kromowidjojo sluit gala af met zilver

ROME - Ranomi Kromowidjojo heeft het internationale zwemgala Sette Colli in Rome afgesloten met zilver op de 50 meter vrije slag. De 26-jarige Groningse moest in het Italiaanse zwembad buigen voor Pernille Blume, de olympisch kampioene van Rio 2016 uit Denemarken.

cheers! 7
Deel dit artikel op social media

Blume tikte als eerste aan in 24,13 seconden, 'Kromo' gaf als nummer 2 bijna drie tienden toe (24,39). Het brons ging naar Tamara van Vliet in 25,04, Kim Busch viel met 25,15 net naast het podium.

Beste tijd sinds Londen

Kromowidjojo had een dag eerder wel de 100 vrij gewonnen, in 53,07. Dat betekende haar beste tijd sinds haar 'gouden' race op de Spelen van 2012 in Londen, toen ze het goud veroverde in 53,00. Ze won in Rome vrijdag ook de 50 vlinder, in 25,59. Kromowidjojo had zaterdag net als een aantal andere zwemmers in Vaticaanstad een ontmoeting met Paus Franciscus.

Vlammen

De drievoudig olympisch kampioene wil volgende maand vlammen op de WK in Boedapest. Daarna neemt Kromowidjojo een besluit over haar toekomst.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!