Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase boekt eerste zege op gras

Haase boekt eerste zege op gras

Cheer!

Robin Haase heeft zijn eerste zege in het grasseizoen te pakken. De Hagenaar was dinsdag in de eerste ronde van het toernooi van het Duitse Halle te sterk voor de Spanjaard David Ferrer.

Deel dit artikel op social media

Dat gebeurde in een spannende partij die twee uur in beslag nam: 3-6 7-5 6-3. In de volgende ronde wacht de Oostenrijker Dominic Thiem, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Haase verloor vorige week in Rosmalen bij zijn eerste optreden op gras dit jaar van de Rus Daniil Medvedev. In Halle, op het zogenoemde Gerry Weber Open, begon Ferrer voortvarend met een break in de tweede game. Haase kreeg bij 3-5 één kans om terug te breken, maar zag de set toch naar de 35-jarige Spanjaard gaan.

In de tweede set ging het lang gelijkop met voor beiden een verloren opslaggame. Maar Haase pakte de beslissende break in de twaalfde game. Ook in het derde bedrijf leverden beide spelers al vroeg een keer hun servicegame in. Haase liep dankzij een break uit naar 4-2 en gaf die voorsprong niet meer weg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!