Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Derde plaats voor paratriatleet Morsink in World Cup

Derde plaats voor paratriatleet Morsink in World Cup

Paralympisch

Cheer!

BESANÇON – Paratriatleet Maurits Morsink heeft zijn eerste medaille op het hoogste internationale niveau gewonnen. Tijdens de ITU Paratriathlon World Cup in het Franse Besançon kwam hij als derde over de finish in de PTS2-handicapklasse. Het goud ging naar de Duitser Stefan Lösler, zilver was voor Vasily Egorov uit Rusland.

Deel dit artikel op social media

Na 750 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen kreeg Morsink het brons omgehangen. Eerder dit jaar eindigde hij met een vierde plaats in het Australische Gold Coast nog nipt naast het podium.

De 26-jarige Rotterdammer deed vorig jaar mee aan de wereldkampioenschappen in zijn eigen stad. De honderd beste triatleten ter wereld startten toen in de eliteraces. Morsink won in Rotterdam goud in de open klasse, bedoeld voor atleten die net buiten die beste honderd vallen.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maurits aan!