Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bult en Smits ontbreken in handbalselectie

Bult en Smits ontbreken in handbalselectie

Cheer!

OOSTERBEEK - Bondscoach Joop Fiege heeft de selecties bekend gemaakt voor de komende interlands van het Nederlands mannenteam. De mannen hebben een druk programma. Op 10 juni spelen ze om 16:00 uur een oefeninterland tegen België in de Maaspoort van Den Bosch. In de EK-kwalificatiereeks nemen ze het op 14 juni om 19:30 uur op tegen Denemarken in Topsportcentrum Almere en op 18 juni wacht om 19:15 uur de uitwedstrijd tegen Hongarije.

 

Deel dit artikel op social media

De bondscoach blikt vooruit op het oefenduel. “De Belgen hebben een volledig team dat steeds beter wordt. Bij ons zijn alle jongens die op het hoogste niveau in Duitsland handballen er niet bij, omdat ze in de competitie spelen met hun club. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar wel een mooie kans voor onze jonge jongens om zich te ontwikkelen”, vertelt Fiege.

“Tijdens de oefeninterland zullen wij ons gaan focussen op de wedstrijd tegen Denemarken. Dat wordt een cruciale wedstrijd en de ultieme test.” Topspeler Mikkel Hansen en keeper Niklas Landin reizen niet naar Almere af. “We moeten ons daar niet rijk mee rekenen. Dat is niet op zijn plaats. Nu krijg je er een jongen voor terug die zijn kans pakt en alles zal geven, terwijl Hansen het misschien wel wat rustiger aan zou doen zo aan het einde van het seizoen. Reken zelf maar uit wat beter is. Alle Deense spelers zijn wereldtop”, aldus de bondscoach.

In de selectie van het Nederlands Herenteam ontbreken twee namen: Mark Bult en Jorn Smits. “Mark is er niet bij vanwege privé omstandigheden en Jorn is nog herstellende van een blessure. We hebben samen besloten dat het beter is als ze niet spelen”, legt Fiege uit.

Nederland moet van Olympisch kampioen Denemarken winnen om zicht te houden op kwalificatie voor het EK. “We hebben de punten nodig. We gaan zestig minuten alles geven en zijn tot op het bot gemotiveerd. Voor de handballiefhebber is deze wedstrijd zeker de moeite waard. Als de supporters ons steunen, kan de wedstrijd nog leuk worden”, sluit de bondscoach af. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel tegen Denemarken. Deze kunnen hier gekocht worden.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!