Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Basketbalteams maken indruk op WK in Frankrijk

Basketbalteams maken indruk op WK in Frankrijk

Cheer!

Zowel de Nederlandse mannen als vrouwen zijn op het WK 3x3 basketbal in Frankrijk zonder nederlaag doorgestoten naar de kwartfinales.

Deel dit artikel op social media

Bij de mannen waren Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Joey Schelvis en Bas Rozendaal maandag de meerdere van Indonesië (21-11) en Nieuw-Zeeland (20-13). Zaterdag hadden de mannen al afgerekend met Zuid-Korea (22-6) en de VS (19-12). Het is nog niet duidelijk tegen wie Oranje in de kwartfinale moet aantreden.

Ook de Nederlandse vrouwen bleven zonder puntenverlies in hun vier groepsduels. Jacobine Klerx, Karin Kuijt en de zussen Jill en Loyce Bettonvil wonnen maandag met 12-10 van China en na verlenging met 16-14 van Australië. Zaterdag was Oranje al te sterk voor Japan (16-9) en Oekraïne (17-12).

De vrouwen nemen het woensdag in de kwartfinale op tegen Spanje.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!