Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekerzege voor nieuw roeiduo Van der Meer/De Koning

Wereldbekerzege voor nieuw roeiduo Van der Meer/De Koning

Paralympisch

Cheer!

GAVIRATE – Pararoeiers Annika van der Meer en Corné de Koning hebben de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Gavirate gewonnen. De Nederlandse dubbeltwee versloeg over 2.000 meter de Franse nummers drie van de Paralympische Spelen, het Franse duo Perle Bouge en Stéphane Tardieu.

Deel dit artikel op social media

Tijdens de Spelen in Rio de Janeiro kwam De Koning nog in actie met Esther van der Loos. Het Nederlandse roeiduo eindigde ruim een halfjaar geleden als vierde, krap 2,5 seconden achter Bouge en Tardieu. In Gavirate was De Koning met Van der Meer zeven tellen rapper dan de Fransen. Het brons ging naar de Poolse Jolanta Majka en Michal Gadowski.

De wereldbekerwedstrijd in Italië is de eerste internationale wedstrijd van het seizoen. Sinds dit jaar leggen de pararoeiers tweeduizend meter af, dezelfde afstand als de Olympische roeiers. Tot vorig jaar gingen de pararoeiwedstrijden nog over duizend meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Corné aan!