Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen voldaan na klein verschil met topteams in kwalificatie

Verstappen voldaan na klein verschil met topteams in kwalificatie

Cheer!

Max Verstappen hield zaterdag een goed gevoel over aan zijn vijfde plaats achter Mercedes en Ferrari in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje.

Deel dit artikel op social media

De Red Bull Racing-coureur moest in de vrije trainingen ook al genoegen nemen met plaats vijf, maar door de updates aan zijn auto merkt hij dat het gat met de topteams flink kleiner is geworden.

"De auto voelde goed. Er was in Q3 niemand die me ophield, dus het werkte prima. We zitten vijf of zes tienden van pole position af, dat is een stuk beter dan anderhalve seconde", aldus een opgetogen Verstappen.

Vorig jaar won Verstappen bij zijn debuut voor Red Bull op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn eerste en tot dusver enige race. Een podiumplek zit er dit jaar waarschijnlijk niet in, vermoedt de 19-jarige Limburger.

"Als je het realisitisch bekijkt, wordt het een vijfde plaats. In de race zijn we iets beter dan in de kwalificatie, maar we gaan het zien. Zes tienden is niet meer zoveel."

Update

De top vier, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen, kwalificeerde zich zaterdag binnen drie tienden van een seconde van elkaar, met Verstappen er kort achter op zes tienden van Hamilton.

Vrijwel alle auto's hebben dit weekeinde in meer of mindere mate een update gekregen. Ook de auto van Verstappen heeft verschillende nieuwe onderdelen, waaronder een nieuwe voor-  en achtervleugel en een nieuwe vloer.

Verstappen is te spreken over de vernieuwingen. "Ik denk dat we een grote stap hebben gezet. Vooral de stabiliteit in de auto is verbeterd. Ook ten opzichte van vrijdag. Voor de kwalificatie hadden we de goede balans gevonden. Ook achter, waar we het hele seizoen al last van hadden, hebben we meer grip"

"Normaal gesproken als het in de kwalificatie beter gaat, gaat het in de race automatisch ook beter. Meer grip helpt altijd", aldus de Nederlander. "Ik heb altijd wel het vertrouwen gehad dat we het gat naar Ferrari en Mercedes kunnen dichten, maar het moet dan wel even komen."

Motor

Om de twee koplopers in het kampioenschap helemaal bij te halen moet er vooral op motorisch gebied nog een stap worden gezet. De Renault-motor in de Red Bull blijft de achilleshiel. 

"We komen gewoon nog vermogen tekort", stelde Verstappen. "De auto is bijvoorbeeld in de laatste sector waar veel bochten zijn wel goed. Maar deze uitslag betekent dat we de goede kant op gaan."

De race van zondag in Barcelona begint om 14.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!