Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gerwen maakt zichzelf verwijten

Van Gerwen maakt zichzelf verwijten

Cheer!

LONDEN - Michael van Gerwen liep donderdag tegen een zeldzame nederlaag op. Mighty Mike verloor met 7-3 van Phil Taylor, maar dat had niets met de kwaliteiten van de Brit te maken, vond de Brabander. 

Deel dit artikel op social media

"Ik mis op drie belangrijke momenten een dubbel. Ik neem deze nederlaag dus alleen mezelf kwalijk. Taylor speelde goed, maar ik mag hem niet in die vorm laten komen", aldus Van Gerwen na afloop bij RTL7.

"Als je die drie legs er bij mij op telt en bij hem afhaalt, heb je een heel andere wedstrijd. Het is meer dat ik mezelf pijn heb gedaan, dan dat Phil dat heeft gedaan. Hij was een beetje met het publiek bezig, maar ík heb die dubbels gemist en niet hij. Ik voel me goed en daarom baal ik hier zo van. De laatste tijd win ik altijd van Taylor. Dit mag gewoon niet gebeuren."

Door de verliespartij is Van Gewen met één speelronde te gaan nog niet zeker van de zege in de het reguliere gedeelte van de Premier League én de bijbehorende bonus van 30.000 euro. 

"Nu moet ik een oplossing vinden. Ondanks vandaag heb ik alles nog in eigen hand en dat vind ik wel heel fijn. Als dat niet het geval is, zit je in de problemen. Ik maak mezelf nu ook nog niet echt druk. Peter Wright (de nummer twee op één punt van de Nederlander, red.) moet volgende week eerst nog maar eens zien te winnen van Raymond van Barneveld. Een punt is voor mij genoeg, maar ik wil er gewoon twee. Ik heb mezelf vandaag in de steek gelaten. Dat gaat niet twee weken achter elkaar gebeuren."

Lees ook: 
- Taylor doet Van Gerwen én Barney pijn
- Van Barneveld voelt zich als Klitsjko
Van Barneveld blijft aanmodderen

Raymond van Barneveld baalt. Hij maakt geen kans meer op de play-offs. © Hollandse Hoogte

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!