Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands elftal boekt nipte oefenzege op Marokko

Nederlands elftal boekt nipte oefenzege op Marokko

Cheer!

AGADIR - Het Nederlands elftal heeft woensdag het oefenduel met Marokko winnend afgesloten. De ploeg van interim-bondscoach Fred Grim zegevierde in Agadir met 1-2.

Deel dit artikel op social media

Quincy Promes en Vincent Janssen brachten Oranje op een comfortabele 0-2 voorsprong, waarna de bezoekers na de aansluitingstreffer van Mbark Boussoufa met hangen en wurgen overeind bleven.

Nederland haalde het einde van de wedstrijd niet met elf man. Matthijs de Ligt werd vlak voor de 1-2 met rood van het veld gestuurd.

Oranje speelt zondag in Rotterdam nog een vriendschappelijk duel met Ivoorkust en kruist op 9 juni in eveneens Rotterdam de degens met Luxemburg in de WK-kwalificatie.

De nieuwe bondscoach Dick Advocaat zit dan voor het eerst op de bank bij Nederland. Tot die tijd nemen Grim en Frans Hoek de honneurs waar.

Scherp

Oranje, waar Nathan Aké zijn debuut maakte, begon scherp aan de wedstrijd en had al na tien minuten spelen met een man meer op het veld moeten staan. Younes Belhanda vloog met twee gestrekte benen in op De Ligt, maar ontving opmerkelijk genoeg geen kaart van de Malinese arbiter Mahamadou Keita.

Nederland liet zich er niet door van de wijs brengen en kreeg in de vijftiende minuut een enorme kans op de openingstreffer. Op aangeven van Janssen had Promes de bal voor het inschieten, maar de op het middenveld geposteerde aanvaller raakte de bal totaal verkeerd, waardoor het leer niet eens de vijandelijke doellijn haalde.

Zeven minuten later maakte Promes zijn 'fout' meer dan goed door dit keer wel voor de 0-1 te zorgen. De sterspeler van Spartak Moskou kreeg de bal op een presenteerblaadje van Memphis Depay en liet keeper Munir van dichtbij kansloos.

Tegenstand

Oranje kreeg pas in de openingsfase van de tweede helft serieuze tegenstand van Marokko. Doelman Jeroen Zoet hield de equipe van Grim in de 53e minuut op de been door een hard schot van Sofiane Boufal te keren.

Het thuisland gaf gezien de achterstand wel steeds meer ruimte weg en daar profiteerde Nederland in de 68e minuut optimaal van. Promes bediende Janssen op maat en de spits van Tottenham Hotspur nam de bal beheerst aan en gaf de uitkomende Munir het nakijken met een simpele voetbeweging: 0-2.

Overwinning

De overwinning leek dus binnen handbereik voor Oranje, maar dat veranderde twintig minuten voor tijd plotseling. De Ligt kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Boufal wel rood, waarna Boussoufa tot overmaat van ramp ook nog eens de toegekende vrije trap achter Zoet schoot: 1-2.

In de slotfase was Marokko nog een paar keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer waardoor Grim zijn eerste zege boekte in zijn tweede interland als tijdelijke opvolger van de ontslagen Danny Blind.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!