Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klaassen mist oefeninterland tegen Marokko door knieblessure

Klaassen mist oefeninterland tegen Marokko door knieblessure

Cheer!

AMSTERDAM - Davy Klaassen mist woensdag de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Marokko. De 24-jarige aanvoerder van Ajax heeft last van een knieblessure en hoopt donderdag bij Oranje aan te sluiten.

Deel dit artikel op social media

Joël Veltman, Nick Viergever, Matthijs de Ligt en Kenny Tete meldden zich zondag al wel in het trainingskamp van de nationale ploeg in het Portugese Lagos.

Assistent-bondscoach Fred Grim verwacht zondagavond Vincent Janssen ook nog te verwelkomen. Oranje trainde zondag met een kleine groep in de Algarve.

Steven Berghuis, Memphis Depay, Bas Dost, Bruno Martins Indi, Sergio Padt, Quincy Promes, Davy Pröpper, Bart Ramselaar, Marten de Roon, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Jeroen Zoet zijn al beschikbaar voor het Nederlands elftal.

Hoedt

Wesley Hoedt kreeg ook toestemming van Lazio omdat hij het laatste duel van zijn club moest missen vanwege een schorsing.

Jasper Cillessen (Barcelona) en debutant Nathan Aké (Chelsea) arriveren maandag in Lagos. De oefeninterland tegen de Marokkanen begint woensdag om 17.30 uur in het Grand Stade Adrar in Agadir.

Daley Blind (Manchester United), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Arjen Robben (Bayern München), Kevin Strootman (AS Roma), Stefan de Vrij (Lazio) en Georginio Wijnaldum (Liverpool) sluiten wel pas na Marokko aan. Dat zal gefaseerd gaan.

Advocaat

Na het treffen met Marokko oefent Oranje nog in Rotterdam tegen Ivoorkust (4 juni), waarna de nieuwe bondsocach Dick Advocaat de balans opmaakt en hij de spelersgroep formeert die gaat toewerken naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni in De Kuip. 

Advocaat begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje zodra hij klaar is bij de Turkse club Fenerbahçe. Tegen Luxemburg zit hij voor het eerst op de bank, net als Ruud Gullit, die aan de slag gaat als assistent-bondscoach.

Grim neemt, in samenwerking met keeperstrainer Frans Hoek, de honneurs waar tegen Marokko en Ivoorkust.

WK 2018

Advocaat en Gullit hebben de opdracht gekregen om de nummer drie van de laatste mondiale titelstrijd alsnog naar Rusland te loodsen. Nederland speelt na Luxemburg in de kwalificatie nog uit tegen Frankrijk (31 augustus) en Wit-Rusland (7 oktober) en thuis tegen Bulgarije (3 september) en Zweden (10 oktober).

Op dit moment heeft Oranje zes punten minder dan koploper Frankrijk. De achterstand op Zweden en Bulgarije bedraagt respectievelijk drie en twee punten. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK. De beste acht van de negen nummers twee spelen play-offs.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!