Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brouwer en Meeuwsen rechtstreeks naar achtste finale in Rio

Brouwer en Meeuwsen rechtstreeks naar achtste finale in Rio

Cheer!

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de achtste finale van de Rio Open. Dankzij twee 2-1 overwinningen op Brazilië en Amerika werden ze poulewinnaar. Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen zijn door naar de tussenronde. De drie Nederlandse vrouwenteams strijden vandaag om in het toernooi te blijven, na een nederlaag in hun eerste pouleduel.

Deel dit artikel op social media

Op de Rio Open wordt er met een nieuw poulesysteem gespeeld. Het gaat om een Braziliaans systeem, waarbij iedereen in ieder geval twee duels in het hoofdtoernooi speelt. De nummer 1 in de poule start tegen de nummer 4 en de nummers twee en drie staat tegenover elkaar. Daarna spelen de winnaars tegen elkaar om de poulewinst en de verliezers strijden om de derde plek en een vervolg in het toernooi. Dit systeem zal ook in Den Haag gehanteerd worden.

Brouwer en Meeuwsen begonnen in Rio de Janeiro, een vier sterren toernooi, met een spannende poulewedstrijd tegen het Braziliaanse duo Oscar/ Hevaldo. De eerste set ging erg goed en daarin legden ze veel druk met hun service: 21-13. Maar de Brazilianen vochten terug en wonnen de tweede set met 19-21. In de derde set maakten de lange spelers van Beachvolleybal Team Nederland alsnog het verschil:15-13.

In hun tweede poulewedstrijd stonden Brouwer en Meeuwsen tegenover het Amerikaanse duo Brunner/ Patterson. Ook dit leverde een mooie strijd op, weer hadden de Nederlanders een beslissende derde set nodig om het af te maken. Het duel eindigde in 21-18, 14-21 en 15-13. Dankzij de twee overwinningen zijn Brouwer en Meeuwsen als eerste geëindigd in hun poule en ze plaatsen zich daarmee voor de achtste finale.

Tussenronde bij debuut

Christiaan Varenhorst en zijn nieuwe partner Maarten van Garderen wonnen gisteren hun eerste pouleduel. Ze maakten een sterke comeback tegen de Polen Losiak en Kantor. De eerste set werd kansloos verloren met 12-21, maar daarna vochten ze knap terug. De tweede set werd met 27-25 gewonnen en dat leverde veel vertrouwen op. Van Garderen wist zijn eerste pouleduel op de World Tour met 15-11 winnend af te sluiten. Vannacht verloor de debutant met Varenhorst voor het eerst, de Amerikanen Crabb en Gibb waren met 2-0 te sterk. Nu wacht de tussenronde. Bij een overwinning, gaan ze ook naar de achtste finale.

Nederlagen vrouwen

De drie vrouwenteams van Beachvolleybal Team Nederland moeten vanmiddag winnen om in het toernooi te blijven. Manon Flier en Marleen van Iersel verloren hun eerste pouleduel gisteren met 2-0 van het sterke Braziliaanse team Agatha/ Duda. Ze spelen vanmiddag tegen het Canadese team Wilkerson/ Bansley, bij een overwinning gaan ze als nummer drie van de poule naar de tussenronde.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel verloren na een enorm spannend duel met 1-2 van het Russische team Ukolova/Barsuk. Ze strijden om de derde plek in de poule tegen het Amerikaanse duo Day/ Hochevar. Jolien Sinnema en Joy Stubbe verloren met 21-18 en 21-19 van het Tsjechische team Hermannova/Slukova. Ze treffen vanmiddag het Argentijnse duo Gallay/ Klug. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert, Alexander, Christiaan, Joy, Madelein, Marleen, Manon, Sophie en Jolien aan!