Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens knokt zich in drie sets langs Niculescu in eerste ronde Rome

Bertens knokt zich in drie sets langs Niculescu in eerste ronde Rome

Cheer!

Kiki Bertens heeft dinsdag met de nodige moeite de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Rome. De Nederlandse was in drie sets (2-6, 6-2 en 6-1) te sterk voor Monica Niculescu.

Deel dit artikel op social media

Vorig jaar vloog Bertens er in Rome al in de eerste ronde uit. In de tweede ronde treft ze de 18-jarige Amerikaanse qualifier Catherine Bellis, die in twee sets te sterk was voor Misaki Doi uit Japan.

Het zijn belangrijke weken voor de 25-jarige Bertens, want hierna wacht het WTA-toernooi van Neurenberg, waar ze titelverdedigster is, en Roland Garros.

In 2016 vierde Bertens op het Grand Slam-toernooi in Parijs haar internationale doorbraak. Ze haalde de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams.

Moeizaam begin

Op het gravel van Rome liet Bertens dinsdag in de tweede en derde set zien dat ze in vorm komt voor Roland Garros. In de eerste set was de 29-jarige Niculescu nog sterker, mede door zwak spel van de Nederlandse nummer twintig van de wereldranglijst.

Bertens werd in het eerste bedrijf meteen gebroken door de Roemeense. Ze knokte zich terug tot 2-2, maar daarna won Niculescu vier games op rij (2-6).

In de tweede set begon Bertens opnieuw moeizaam. Ze overleefde meerdere breakpoints in de openingsgame, maar daarna stelde de Wateringse orde op zaken. Niculescu, de nummer 48 van de wereld, had geen antwoord meer op de goede slagen van Bertens, die de set met 6-2 won.

De laatste set was de beste van Bertens. Ze brak Niculescu meteen op love en kwam daarna niet meer in de problemen (6-1), waardoor ze zich mag gaan opmaken voor de tweede ronde in de Italiaanse hoofdstad.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!