Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beroerde start springruiters in La Baule

Beroerde start springruiters in La Baule

Cheer!

De Nederlandse springruiters hebben een beroerde start gemaakt in de Nations Cup. Oranje eindigde vrijdag in de Franse kustplaats La Baule als laatste. Geen van de vier Nederlandse ruiters wist foutloos te blijven tijdens de twee omlopen.

Deel dit artikel op social media

Wout-Jan van der Schans incasseerde met Capetown bij elkaar dertien strafpunten, evenveel als Frank Schuttert (Chianti's Champion). Leopold van Asten liep met VdL Groep Zidane zelfs tegen veertien strafpunten aan. Kopman Maikel van der Vleuten (VdL Groep Arera C) gooide er in beide omlopen ook een balk af en kreeg bovendien een strafpunt voor tijdsoverschrijding. "Ik had me er meer van voorgesteld", zei bondscoach Rob Ehrens.

Frankrijk pakte voor eigen publiek de winst, al was daar wel een barrage tegen Zweden voor nodig. Ierland eindigde als derde. De wedstrijd in La Baule was de tweede in de reeks van acht. Nederland had vorige maand de openingswedstrijd in Lummen overgeslagen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout-Jan, Frank en Leopold aan!