Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiter Van der Vleuten zevende in tweede onderdeel Wereldbekerfinale

Springruiter Van der Vleuten zevende in tweede onderdeel Wereldbekerfinale

Cheer!

OMAHA (KNHS) – In het Amerikaanse Omaha is de tweede wedstrijd van de Wereldbekerfinale voor de springruiters verreden. De Nederlandse toppers Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten wisten daarbij helaas de barrage niet te halen. Met één strafpunt voor tijdsoverschrijding was Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. op plaats zeven de beste. Op een magistrale wijze won Amerikaan McLain Ward met HH Azur net als op de eerste dag de wedstrijd. Van der Vleuten staat op een met Van Asten gedeelde tiende plaats in het tussenklassement.    

Deel dit artikel op social media

Het zat de Nederlandse ruiters niet mee vandaag in het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale. Over het lange en zware parcours van de Ierse parcoursbouwer Alan Wade wisten slechts zes combinaties foutloos te blijven in het basisparcours. Naast de nodige springfouten bleek ook de tijd van grote invloed. Ook voor Maikel van der Vleuten werd dat de spelbreker. Met een verder fantastisch springende VDL Groep Verdi TN N.O.P. wist Van der Vleuten net niet binnen de tijd te blijven. Een grote teleurstelling voor de Nederlandse topper. Een zevende plaats in dit tweede onderdeel van de finale werd zijn deel.

Voor Leopold van Asten verliep de wedstrijd nog teleurstellender, na zijn fantastische foutloze ronde op de eerste dag, kreeg hij nu twee springfouten met VDL Groep Zidane N.O.P..
In het tussenklassement staan Van der Vleuten en Van Asten nu op een gedeelde tiende plaats met 12 strafpunten. Aan de leiding uiteraard de Amerikaan McLain Ward, die met de fabelachtig springende HH Azur beide parcoursen won.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maikel en Leopold aan!