Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekerbrons Anna Jochemsen op paralympische piste

Wereldbekerbrons Anna Jochemsen op paralympische piste

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Paralympisch skiester Anna Jochemsen is afgelopen nacht (Nederlandse tijd) derde geworden op de afdaling tijdens de World Cup-finale in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De 31-jarige Nederlandse eindigde op de paralympische piste van volgend jaar achter Marie Bochet (Frankrijk) en de Canadese Alana Ramsay.

Deel dit artikel op social media

Jochemsen won dit seizoen in de wereldbeker één keer goud, twee keer zilver en drie keer brons. Ze was op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Zuid-Korea de enige Nederlandse skiër op het podium. Linda van Impelen miste het podium nipt en eindigde bij de zitskiërs op de vierde plaats. 

Een bijrol was er op de eerste wereldbekerdag voor zitskiërs Niels de Langen en Jeroen Kampschreur en staande skiër Jeffrey Stuut. De Langen werd elfde, Kampschreur kwam ongelukkig ten val en haalde de finish niet. Stuut, op de WK in januari nog derde op de afdaling, eindigde bij de staande skiërs als twaalfde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna, Linda, Jeffrey en Niels aan!