Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen vindt snelheid in Red Bull

Verstappen vindt snelheid in Red Bull

Cheer!

Max Verstappen moest vrijdag op de laatste wintertestdag van de Formule 1 even op gang komen, maar toen de Limburger eenmaal was warmgedraaid, volgden rappe rondetijden in zijn bolide van Red Bull.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse troef klokte in de ochtendsessie op het Circuit de Catalunya de tweede tijd. Op de zogeheten supersofts (superzachte banden) dook hij zelfs onder de 1 minuut en 20 seconden: 1.19,438. In totaal legde Verstappen 33 rondes af.

Daniel Ricciardo stelde donderdag al dat hij voelde dat de Red Bull snelheid in zich had, maar dat het team nog 'even goed moest zoeken'. 

De snelste van het pak was de Fin Kimi Räikkönen. Hij reed ook op de supersofts en zette een indrukwekkende 1.18.634 neer. Daar kon ook de Mercedes van zijn landgenoot Valtteri Bottas niet aan tippen. De vervanger van Nico Rosberg bij het Duitse kampioensteam reed met 1.19,845 de vierde tijd. Carlos Sainz was in de Toro Rosso met 1.19,837 nog een fractie sneller dan Bottas.

Fernando Alonso moest de sessie voortijdig staken, opnieuw wegens motorische problemen bij de McLaren.

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!