Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen grapt: ‘Was tijd om te stoppen’

Verstappen grapt: ‘Was tijd om te stoppen’

Cheer!

Max Verstappen kende een productieve derde testdag in zijn gloednieuwe RB13. De Nederlander reed in Barcelona net iets meer dan 100 rondes, maar viel vervolgens stil door een technisch mankement. En dat nota bene in bocht 13.

Deel dit artikel op social media

,,Ach, ik vond het tijd om te stoppen”, lachte Verstappen (19), die ’s ochtends zijn snelste tijd noteerde: 1.20,432. Het bleek de vierde tijd van de dag.

De Nederlander kwam tijdens de ochtendsessie slechts tot 34 rondes, waarna de Renault-motor vervangen werd. Na ruim vier uur in de garage kende Verstappen toch nog een productieve middag. Hij kwam slechts een paar rondes tekort om – op soft- en medium-banden – een volledige race na te bootsen.

,,Het was geen slechte dag. Natuurlijk heb ik een paar keer moeten stoppen, maar ik heb bijna een hele race kunnen rijden. Dat voelde goed. We hebben veel informatie kunnen verzamelen. Daar draait het om. Wat de motorproblemen betreft ben ik er van overtuigd dat we dit kunnen oplossen. Richting Melbourne moet het goedkomen.”

De eerste Grand Prix in Australië vindt op 26 maart plaats. Verstappen komt ook vrijdag nog in actie tijdens de testdagen. Valtteri Bottas (Mercedes) noteerde woensdag de snelste tijd tot nu toe: 1.19,310.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!