Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Vlerken valt uit in Ironman Nieuw-Zeeland

Van Vlerken valt uit in Ironman Nieuw-Zeeland

RoadToTokyo

Cheer!

TAUPO – Het had een mooie stunt geweest, maar een tweede overwinning op een hele triatlon binnen twee weken zat er zaterdagochtend Nederlandse tijd voor Yvonne van Vlerken niet in. De door stevige wind zwaar gemaakte Ironman in en rondom Lake Taupo was er net te veel aan. Op de marathon stapte ze uit na wel een uitstekende zwemonderdeel en dito fietsen te hebben afgelegd.

Deel dit artikel op social media

Als achtste kwam ze uit het water en op de 180 kilometer fietsen nam ze de latere winnares Jocelyn McCauley als het ware op sleeptouw in de achtervolging op vijfvoudig winnares Meredith Kessler en Annabel Luxford. De laatste zou later ook uitstappen net als nog tien andere profs, waaronder de Belgische favoriet Marino Vanhoenacker. Van Vlerken bleef aanvankelijk ook op de marathon kansrijk en had na 14 kilometer als twee minuten van haar achterstand goed gemaakt. Daarna haperde het motortje alsnog en moest de winnares van Challenge Wanaka veertien dagen eerder toch uitstappen.

McCauley leverde een marathon binnen de drie uur af, de Britse Laura Siddall werd net als in Wanaka tweede en Kessler derde. Bij de mannen won Kiwi Braden Currie voor twaalfvoudig (!) winnaar Cameron Brown en oud-wereldkampioen Cyril Viennot. Per Bittner, de vriend van Van Vlerken werd zevende. "Genoeg prijzengeld voor de terugreis naar Europa.’’, lachte de Duitser.

Zaterdag 4 maart: Ironman Nieuw-Zeeland, Taupo (Nzl)

3,8 km. zwemmen-180 km. fietsen-42 km. lopen

Mannen:

1.Braden Currie (Nzl)                    8.20.58

2.Cameron Brown (Nzl)               8.24.32

3.Cyril Viennot (Fra)                      8.25.43

4.Marko Albert (Est)                      8.30.16

5.Mark Bowstead (Nzl)                8.31.01

6.Terenzo Bozzone (Nzl)             8.33.35

7.Per Bittner (Dui)                          8.44.13

Vrouwen:

1.Jocelyn McCauley (Vst)            9.09.47

2.Laura Siddall (Gbr)                      9.21.53

3.Meredith Kessler (Vst)             9.27.19

Yvonne van Vlerken                      DNF

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvonne aan!