Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Barneveld voelt zich 'gelukkiger dan ooit' na winst op Van Gerwen

Van Barneveld voelt zich 'gelukkiger dan ooit' na winst op Van Gerwen

Cheer!

MANCHESTER - Raymond van Barneveld doorbrak donderdag de 68 partijen durende ongeslagen reeks van wereldkampioen Michael van Gerwen op majortoernooien. De Hagenaar versloeg zijn landgenoot in de Premier League met 7-5 en was erg trots op die prestatie.

Deel dit artikel op social media

"Ik voel me goed en ontspannen. Een paar weken geleden zei ik nog: 'Laat dat darten maar. Misschien is dat wel goed geweest.' Ik geniet nu elke dag van het leven en pak meer rust", aldus Van Barneveld na afloop tegenover RTL7.

"Ik voel me gelukkiger dan ooit. Het heeft zo vaak tegen gezeten. Nu ben ik trots op mezelf. Mag het een keertje?"

Het was voor Van Barneveld een jaar geleden dat hij Van Gerwen had verslagen. Vorige week won hij ook al van de mondiale nummer twee Gary Anderson.

"Daarom voelt dit extra goed. Ik heb in twee weken tijd tegen de nummer één en twee gespeeld, maar ik heb wel gewoon vier punten gepakt. Het blijft een gekke competitie", zei de huidige nummer drie van de Premier League.

Zelfvertrouwen

Van Barneveld stelt dat hij veel zelfvertrouwen heeft gehaald uit zijn overwinning op Anderson twee weken geleden. "Daardoor ging ik in mezelf geloven en dan kan ik alles. Ik ben blij. Ik doe nog steeds mee in de top vier en dat is echt niet zo makkelijk."

Van Barneveld vindt dat hij in Manchester getoond heeft mentaal sterk te zijn. "Ik begon als nummer vier aan de avond, maar de partijen kenden behoorlijk nadelige uitslagen en toen stond ik ineens zevende."

"En vervolgens moest ik spelen tegen de nummer één van de wereld. Doe het dan maar even. Men zegt wel eens: 'Barney is mentaal niet zo sterk'. Nou, vorige week en vanavond wel hoor."

Van Gerwen

Van Gerwen vond dat hij de nederlaag aan zichzelf te danken had. "Hij begint fantastisch aan de wedstrijd. Daarna kom ik heel goed terug, maar vervolgens maak ik een paar stomme fouten, bijvoorbeeld door single veertien te gooien in plaats van single negen", aldus de wereldkampioen.

"Het is doodzonde. Het is wel klasse dat hij op de beslissende momenten de dubbels gooide."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!