Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tijden vol tegenslag en twijfels voor Bertens

Tijden vol tegenslag en twijfels voor Bertens

Cheer!

Het zijn sombere tijden voor Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter. Ze wint weinig dit jaar en toen ze op het punt stond een belangrijke zege te boeken tijdens het grote toernooi van Miami, gooide een blessure roet in het eten.

Deel dit artikel op social media

Worstelend leek ze te gaan winnen van de Japanse Risa Osaka (ranking 87). Na een nederlaag in de eerste set (6-4), knokte de nummer 21 van de wereld terug (4-6) en begon ze als favoriet aan de beslissende set.

Maar daarin ging het na een paar punten mis. ,,Bij een volley verdraaide ik mijn knie’’, vertelt Bertens vanuit Miami. ,,Ik had meteen veel pijn en de fysiotherapeut kon niet veel doen. Ik heb doorgespeeld, maar kon bijna niets meer (6-1 red.). De volgende dag had ik nog veel last en even waren we bang voor een meniscusbeschadiging. Maar na een MRI-scan bleek gelukkig dat het alleen maar gaat om een botkneuzing. Die is heel pijnlijk, maar niet ernstig.’’

Na de toernooien van Indian Wells en Miami hoopt blijft Bertens nog even op het Amerikaanse continent. Volgende week hoopt ze fit te zijn voor het toernooi in Charleston en daarna reist ze door naar het Colombiaanse Bogota.

In de komende week moeten Bertens heel goed presteren om niet ver weg te zakken op de wereldranglijst. Ze staat nu nog rond plaats 20 genoteerd, maar die hoge klassering is vooral te danken aan haar toernooiwinst in Neurenberg (mei 2016) en haar plaats in de halve finale van Roland Garros (begin juni 2016).

Omdat deze formidabele resultaten binnenkort wegvallen, ligt een vrije val op de ranglijst in het verschiet. Bertens verzuimde in de eerste maanden van het jaar een puntenbuffer op te bouwen, want ze verloor bij acht toernooien zes keer haar openingswedstrijd.

,,Ik moet toch proberen zo om positief mogelijk te blijven’’, zegt ze over haar situatie. ,,Natuurlijk baal ik omdat ik weinig win en nu ook nog een blessure heb. Natuurlijk vraag ik me soms af of ik wel goed bezig ben. Maar dat geloof ik echt wel. Er zit niks anders op dan na elke nederlaag stug door te gaan. Straks op het gravel - mijn favoriete ondergrond - gaan hopelijk de resultaten komen. Ik weet dat dat er klappen kunnen komen op de wereldranglijst, maar ik kan niets anders doen dan me zo goed mogelijk op elk toernooi voorbereiden.’’

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!