Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Parasnowboarders Vos en Mentel winnen wereldbekerfinale

Parasnowboarders Vos en Mentel winnen wereldbekerfinale

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Paralympisch snowboarders Bibian Mentel en Chris Vos hebben de snowboardcross gewonnen tijdens de wereldbekerfinale in Pyeongchang. Op de piste waar volgend jaar gestreden wordt om paralympisch goud, gingen de twee Nederlandse sporters als eerste over de streep in een spannende finale.

Deel dit artikel op social media

Mentel rekende in een rechtstreeks duel af met de Australische Joany Badenhurst. Lisa Bunschoten ging er vandoor met het brons, nadat ze won van Astrid Fina Paredes (Spanje). Renske van Beek werd in de laatste snowboardcross van het seizoen vijfde. “De cross was erg uitdagend, het was belangrijk om je snelheid onder controle te houden”, blikte Mentel terug op de wedstrijddag in Pyeongchang. “In de finale had ik halverwege een kleine voorsprong op Joany, ik wist dat dat genoeg was. Ik kon daardoor een beetje gas terugnemen, wat gezien de omstandigheden erg fijn was.”

Vos kende tweede slechte kwalificatieruns en plaatste zich als achtste en laatste voor de afvalfase. In de kwartfinale stuitte hij daardoor op de snelste man uit de kwalificaties, de Kroaat Bruno Bosnjak. “Ik had nog geen idee wat ik voor tijd kon rijden en of ik hem kon verslaan”, zei Vos. “Ik wist hoe hij tactisch zou gaan rijden, in de vierde bocht kwam ik hem voorbij. Ook in de halve finale en finale ben ik zo te werk gegaan. Om hier te winnen nadat ik zo’n slechte kwalificatie had, is heel gaaf.” Landgenoot Mike Ultee finishte als zevende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bibian, Lisa en Chris aan!