Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederland begint tweede groepsfase WBC met nederlaag tegen Japan

Nederland begint tweede groepsfase WBC met nederlaag tegen Japan

Cheer!

Nederland heeft zondag het eerste duel van de tweede groepsfase op de World Baseball Classic (WBC) verloren van gastland Japan. De formatie van bondscoach Hensley Meulens ging in Tokio na een spannende slotfase met 8-6 onderuit.

Deel dit artikel op social media

Er moesten elf innings aan te pas komen om een beslissing te brengen, iets wat nog nooit is voorgekomen in de historie van de WBC. Na de gebruikelijke negen innings stond het 6-6. Na een puntloze tiende inning maakte Japan even later het verschil door twee punten te slaan.

Nederland vervolgt het toernooi maandag met een wedstrijd tegen Israël, dat in de eerste groepsfase nog met 4-2 te sterk was. Op 15 maart is Cuba de laatste tegenstander in poule E. 

Oranje plaatste zich afgelopen week voor de tweede groepsfase door zeges op Zuid-Korea en Taiwan. Vier jaar geleden haalde Nederland de halve finales van de WBC.

Van de 45 eerdere onderlinge ontmoetingen tussen Nederland en Japan eindigden er 34 in het voordeel van Japan. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was in 2016. Toen dolf 'the Kingdom of the Netherlands' nipt het onderspit: 10-12.

Homerun

Japan begon op papier dan ook als favoriet aan het treffen en pakte zondag in de tweede inning de leiding. Nederland reageerde direct met een homerun van Jonathan Schoop en bracht de stand op 1-1.

De derde inning begon slecht voor Oranje, dat op een 4-1 achterstand kwam nadat Sho Nakata drie Japanners over de thuisplaat wist te brengen. Het werd daarna zelfs nog 5-1 voor Japan. 

Oranje knokte zich in diezelfde inning overigens weer knap terug na onder meer een homerun van Coco Balentien: 5-5. De ploeg van coach Meulens wist in de vijfde inning honk twee en drie te bezetten, maar het leverde uiteindelijk geen punten op. Even later in de zesde inning strandde er opnieuw een loper in scoringspositie. Op dat moment stond Japan al met 6-5 voor. 

Productief

Mede door een goede verdedigende actie van Ryosuke Kikuchi, de tweede honkman van Japan, wist Oranje ook geen punten te scoren in de zevende inning, terwijl Japan eveneens niet productief meer bleek. 

In de negende inning deed pitcher Loek van Mil goed werk, waardoor Oranje mocht blijven hopen op de overwinning. Xander Bogaerts bracht de stand terug tot 6-6 na een honkslag van Schoop, waardoor een tiende inning nodig was om een beslissing in de wedstrijd te brengen.

Aangezien er ook in de tiende inning niet werd gescoord, kwam er een elfde aan te pas. Daarin maakte Sho Nakata het verschil door twee punten binnen te slaan met één hit en Japan zo de zege te bezorgen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!