Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mentel, Vos winnen banked slalom bij wereldbekerfinale

Mentel, Vos winnen banked slalom bij wereldbekerfinale

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Paralympisch snowboarders Bibian Mentel en Chris Vos hebben de banked slalom gewonnen tijdens de World Para Snowboard World Cup in Pyeongchang. Op de Zuid-Koreaanse piste klokten de Nederlandse regerend wereldkampioenen de snelste tijden.

Deel dit artikel op social media

De banked slalom bestaat voor de snowboarders uit drie afdalingen met kombochten. Aan het einde wordt een klassement opgemaakt over de snelste tijden per sporter. Voor zowel Mentel als Vos was het de tweede overwinning op de piste waar volgend jaar gestreden wordt om goud tijdens de Paralympische Spelen. Twee dagen terug wonnen ze beiden ook de snowboardcross.

De eindzege in de wereldbeker banked slalom ging naar Lisa Bunschoten, die in de wereldbekerfinale derde werd achter Mentel en de Australische Joany Badenhurst. Vos pakte door zijn winst in Pyeongchang ook de eindzege in het wereldbekerklassement.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bibian, Chris en Lisa aan!