Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meerkampster Broersen buiten de medailles

Meerkampster Broersen buiten de medailles

RoadToTokyo

Cheer!

BELGRADO - Meerkampster Nadine Broersen is buiten de medailles gebleven op de vijfkamp bij de EK indoor in Belgrado. De wereldkampioene indoor van 2014 eindigde vrijdag als vijfde. Broersen begon als nummer vier aan de afsluitende 800 meter en verspeelde op dat onderdeel nog een positie aan de Hongaarse Xenia Krizsan.

Deel dit artikel op social media

Het goud was voor de Belgische Nafissatou Thiam. De olympisch kampioene op de zevenkamp was in Belgrado een klasse apart en won met een puntentotaal van 4870 punten. Het zilver ging naar de Oostenrijkse Ivona Dadic en de bronzen plak was voor de Hongaarse Gyorgyi Zsivoczky-Farkas.

Broersen werkte een redelijke vijfkamp af, waarin ze begon met 8,42 op de 60 meter horden, 1,81 bij het hoogspringen, 14,59 met de kogel en 6,19 bij het verspringen. Ze sloot af met een wat tegenvallende 2.20,63 op de 800 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine aan!