Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Leopold van Asten zegeviert op Indoor Brabant

Leopold van Asten zegeviert op Indoor Brabant

Cheer!

DEN BOSCH - Met een magistrale barrage heeft Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. zondagmiddag de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant gewonnen. Het oranjefeest was compleet met de tweede plaats voor Wout Jan van der Schans met Capetown en de derde plaats voor Marc Houtzager met Sterrehof´s Calimero in de vijf sterren Grote Prijs.

Deel dit artikel op social media

De een, twee, drie van de Nederlandse ruiters vormt een geweldige afsluiting van vier dagen topsport tijdens Indoor Brabant. Een unieke prestatie in het ijzersterke deelnemersveld bij deze 50e editie van het internationale topconcours. Het talrijke publiek had tot de 24e starter, Wout Jan van der Schans, moeten wachten op de eerste foutloze rit in de Grote Prijs. Uiteindelijk bleven er zeven combinaties foutloos die in de barrage uit moesten maken wie de winnaar werd van de belangrijkste springrubriek van het concours.

Van der Schans reed als eerste in de barrage direct, met een beetje geluk op hindernis vier, foutloos. Na hem deden alleen zijn Nederlandse collega´s dit na. Houtzager koos er voor om iets minder risico te nemen, maar winnaar Van Asten ging op volle snelheid door de piste op jacht naar de winst.

VDL Groep succes
Voor Van Asten was de winst een emotioneel moment.  “Dicht bij huis winnen, mooier kan het niet. Dat iedereen die een aandeel in dit succes heeft gehad er bij kan zijn, maakt het extra speciaal. Mijn paard voelde al bij het losrijden heel goed aan en het liep fantastisch. Het parcours had alles in zich; het was hoog, technisch gebouwd en je moest de snelheid in de gaten houden. In de barrage heb ik naar de laatste hindernis toe meer risico genomen, het voelde zo goed dat het eigenlijk als vanzelf liep. We hebben ook mindere tijden gehad de afgelopen jaren, maar zijn altijd rustig gebleven. Ook mijn sponsor en eigenaar van de paarden Wim van der Leegte heeft altijd het vertrouwen gehouden. Dat we dan nu hier de Grote Prijs mogen winnen, echt geweldig.”

Voor Wim van der Leegte was het de tweede huldiging in de piste van Indoor Brabant. Op vrijdagavond werd de man achter de succesvolle VDL Groep paarden al gehuldigd als

Paardensportman van het Jaar.
Van Asten vertelt over zijn paard VDL Groep Zidane, “De laatste drie grote wedstrijden die ik met gereden heb, stonden we op het podium. Hij is een enorme persoonlijkheid met een enorme wilskracht. Vandaag viel alles op zijn plaats.”

Leopold van Asten zal samen met collega Maikel van der Vleuten van 29 maart tot en met 2 april deelnemen aan de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha.

Trots
Ook van de nummer twee, Wout Jan van der Schans, niets dan enthousiaste woorden. “Ik heb aan Capetown een snel paard, maar heb niet al het risico genomen. Hij had al twee dagen veel en goed gesprongen en ik ben dan ook super trots op hem dat hij nu nog zo fit was en het zo geweldig deed.”
Marc Houtzager vertelt over zijn barragerit in de Grote Prijs: “Mijn paard werd in de barrage heel fanatiek, daardoor kon ik iets minder risico nemen. Maar Calimero is pas tien en heeft het hier echt fantastisch gedaan en had vrijdag ook al een rubriek gewonnen.”

 

Talrijk publiek
Concours directeur Frank Kemperman is ook een uiterst tevreden mens. “ We hebben kunnen genieten van vier dagen fantastische paardensport met super publiek. Over de vier dagen hebben we bijna 60.000 mensen mogen verwelkomen. Voor volgend jaar hebben we alweer grootse plannen met een extra hal en zullen we deel uit maken van de Rolex Grand Slam.”

 

Uitslag Rolex Grand Prix, ’s Hertogenbosch 1.60m
1)         Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Zidane N.O.P. - 0 / 0 / 39.29 sec
2)         Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - Capetown - 0 / 0 / 40.51 sec
3)         Marc Houtzager (Rouveen) -  Sterrehof’s Calimero 0 / 0 / 41.11 sec
4)         Lorenzo de Luca (ITA) - Ensor de Litrange LXII -) 0 / 4 / 39.75 sec
5)         Kevin Staut (FRA) - Reveur de Hurtebise HDC - 0 / 4 / 39.95 sec

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Leopold, Wout-Jan en Marc aan!