Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Derde wereldbekermedaille in Pyeongchang voor Kampschreur

Derde wereldbekermedaille in Pyeongchang voor Kampschreur

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Zitskiër Jeroen Kampschreur (17) heeft zilver gewonnen op de reuzenslalom tijdens de finale van de World Para Alpine Skiing World Cup in Pyeongchang. Na twee runs moest hij alleen de Japanner Taiki Morii voor zich dulden. Het brons werd bij de zitskiërs gedeeld door Igor Sikorski (Polen) en de Zwitser Christoph Kunz.

Deel dit artikel op social media

Voor Kampschreur is het zilver zijn derde dagsucces op de piste waar volgend jaar de Paralympische Spelen plaatsvinden. De drievoudig regerend wereldkampioen pakte goud en zilver op de Super G’s die deze week werden afgewerkt. Voor Nederland was ook Anna Jochemsen al succesvol. Zij won brons op de afdaling.

Op de reuzenslalom moest Jochemsen bij de staande skiërs genoegen nemen met een zevende plaats. Zitskiester Barbara van Bergen werd zesde, Niels de Langen finishte als gedeeld achtste. Jeffrey Stuut en Linda van Impelen maakten in de eerste run een fout, waardoor ze in de tweede run niet meer mochten starten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen, Anna, Barbara, Niels, Jeffrey en Linda aan!