Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolomannen met twee debutanten naar Frankrijk

Waterpolomannen met twee debutanten naar Frankrijk

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 14 februari hun vierde poulewedstrijd in de FINA World League 2016-2017 tegen Frankrijk in Straatsburg. Bondscoach Robin van Galen roept vijftien spelers op voor het duel tegen de Fransen, waaronder twee debutanten: Bilal Gbadamassi (Schuurman BZC) en keeper Frank Aarts (BZC Brandenburg).

Deel dit artikel op social media

“Thomas Lucas en keeper Milan de Koff zijn geblesseerd en Ruben Hoepelman is vanwege studieredenen niet beschikbaar. Jammer natuurlijk, maar aan de andere kant biedt het weer ruimte voor twee jonge talenten om een paar dagen mee te lopen en sfeer te proeven bij Oranje. Beiden trainen al enige tijd mee bij de A-selectie en doen het goed in de Eredivisie. Ik ben zeer tevreden over hun inzet en ontwikkeling”, motiveert Robin van Galen hun uitverkiezing.

Oranje startte in de World League met een 11-10 overwinning op Frankrijk en verloor daarna in Athene met 9-8 van Griekenland. Na de bijna-stunt van de Nederlandse waterpolomannen tegen de nummer 3 van het laatste WK waren de verwachtingen voor het thuisduel met het ijzersterke Kroatië hooggespannen. In een met 2.500 toeschouwers uitverkocht Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven toonde de Olympisch kampioen in 2012 en winnaar van het zilver op de Spelen van Rio de Janeiro zich evenwel nog een paar maten te groot: 7-18.

Van Galen: “De ambiance in Eindhoven was top, maar we speelden helaas ver onder ons kunnen terwijl de Kroaten vol gas gaven. Dat we niet zo goed voor de dag kwamen, is achteraf denk ik toch te wijten aan de spanning en de onervarenheid van een groot deel van de ploeg. Daarnaast is er natuurlijk ook gewoon nog een aanzienlijk verschil in kwaliteit. We zijn bezig een achterstand in te lopen, maar de weg naar de top gaat nu eenmaal gepaard met vallen en opstaan. We nemen de wedstrijd tegen Kroatië in dat proces mee als een leerzame ervaring en kijken inmiddels weer vol goede moed vooruit naar de volgende wedstrijd tegen Frankrijk, een tegenstander waar we de laatste tijd aan gewaagd zijn.”

Van Galen heeft voor de wedstrijd in Straatsburg de volgende vijftien spelers geselecteerd: Jesse Nispeling en Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje), Pascal Janssen (Strasbourg, Frankrijk), Sam van den Burg (CN Mediterrani, Spanje), Eelco Wagenaar (Polar Bears), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland), Jesse Koopman en Robin Lindhout (Vasas Budapest, Hongarije), Sebastiaan van Mil en Lars Reuten (Szentes, Hongarije), Kjeld Veenhuis (Sant Andreu, Spanje), Jorn Muller (CN Molins de Rei, Spanje), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Bilal Gbadamassi (Schuurman BZC) en Frank Aarts (BZC Brandenburg). Op de wedstrijddag maakt Van Galen zijn definitieve opstelling van dertien spelers bekend.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Jorn, Kjeld, Ruben, Eelco, Lars, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Sebastiaan en Robin aan!