Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors in Nederlandse selectie WK shorttrack in Rotterdam

Ter Mors in Nederlandse selectie WK shorttrack in Rotterdam

EK en WK

Cheer!

ROTTERDAM - Jorien ter Mors maakt deel uit van de Nederlandse selectie voor de WK shorttrack volgende week in Rotterdam.

Deel dit artikel op social media

De deelname van de 27-jarige schaatsster was twijfelachtig omdat ze in november vorig jaar besloot om het langebaanschaatsen niet langer te combineren met shorttrack. Tijdens de WK maakt ze tijdelijk haar rentree in het shorttrack.

"Richting de WK in eigen land is de insteek om nog wel met de relay mee te doen", zei Ter Mors in november. "Daar zit ik zeker nog wel over te denken. Misschien gaat dat mijn afscheid worden als shorttrackster."

Naast Ter Mors zijn bij de vrouwen Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries geselecteerd. Ter Mors en Van Ruijven komen alleen in de relay in actie. De andere drie vrouwen rijden zowel individueel als de relay.

Mannen

Bondscoach Jeroen Otter kiest bij de mannen voor Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Itzhak de Laat en Dennis Visser. De Laat en Visser rijden alleen de relay.

De WK shorttrack zijn van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart in Ahoy.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien, Daan, Suzanne, Rianne, Freek, Yara, Itzhak, Lara, Sjinkie en Dennis aan!