Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten voorlopig in subtop tijdens eerste dag Dubai Desert Classic

Luiten voorlopig in subtop tijdens eerste dag Dubai Desert Classic

Cheer!

Joost Luiten heeft donderdag zijn eerste ronde van de Dubai Desert Classic afgewerkt in 71 slagen, één onder het baangemiddelde. De 31-jarige Zuid-Hollander staat daarmee voorlopig in de subtop. 

Deel dit artikel op social media

Heel wat golfers zijn nog bezig aan hun eerste omloop over de banen van de Emirates Golf Club, waardoor Luiten naar verwachting nog zal zakken. De Spanjaard Sergio Garcia gaat voorlopig aan kop met 65 slagen.

Luiten produceerde donderdag drie birdies, maar moest ook twee bogeys invullen op zijn scorekaart. Darius van Driel, die met een wildcard mag meedoen in Dubai, lag op koers om op dezelfde score als Luiten uit te komen.

De 27-jarige Van Driel sloeg op de laatste hole echter zijn tweede bogey van de dag, waardoor hij uitkwam op 73 slagen. Hij produceerde tijdens zijn wisselvallige ronde verder vijf birdies en twee bogeys.

Masters

De Dubai Desert Classic is het tweede toernooi van Luiten in 2017. Vorige week eindigde hij bij de Qatar Masters op de gedeelde 21e plaats.

Luiten mikt op een plek bij de beste vijftig van de wereld eind maart. Dan is hij namelijk in april gekwalificeerd voor de Masters, de eerste major van het jaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!