Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Judoka Korrel pakt brons bij GP Düsseldorf

Judoka Korrel pakt brons bij GP Düsseldorf

Cheer!

DÜSSELDORF - Michael Korrel heeft Nederland bij de Grand Prix in Düsseldorf zondag de enige medaille van het toernooi bezorgd. Korrel, die uitkomt in de klasse tot 100 kilogram, won de bronzen plak door de Brit Benjamin Fletcher via een houdgreep te verslaan.

Deel dit artikel op social media

De judoka nam daarmee tevens revanche voor de Grand Slam in Parijs, waar hij twee weken geleden net naast het brons greep.

Korrel ontdeed zich eerder op de dag in de tweede ronde van Daniel Herbst uit Duitsland, maar ging in zijn kwartfinale onderuit tegen de Rus Kazbek Zankisjiev. Door winst in de herkansing, hij versloeg de Duitser Karl-Richard Frey op ippon, kon hij later de eerste medaille voor Nederland binnenhalen.

Karen Stevenson (-78 kilo) verloor de strijd om het brons van Klara Apotekar uit Slovenië. Ze eindigde uiteindelijk als vijfde. Larissa Groenwold, die in dezelfde gewichtsklasse uitkomt, ging al in haar eerste wedstrijd onderuit. Natalie Powell uit Groot-Brittannië haalde het beslissende punt op waza-ari binnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michael aan!