Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gezamenlijk EK met zeven sporten wordt begin augustus 2018 gehouden

Gezamenlijk EK met zeven sporten wordt begin augustus 2018 gehouden

RoadToTokyo

Cheer!

LONDEN - De data voor het gezamenlijke EK in 2018 zijn bekend. De Europese kampioenschappen in de sporten atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, golf, roeien en triatlon vinden plaats van donderdag 2 tot en met zondag 12 augustus.

Deel dit artikel op social media

Het overkoepelende European Championships Board heeft woensdag in Genève het wedstrijdschema vastgesteld. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de EK's van deze zeven grote olympische sporten tegelijkertijd plaatsvinden. 

De EK atletiek worden gehouden in Berlijn, de zes andere EK's hebben plaats in Glasgow. In de zomer van 2022 is bij voorkeur één stad of regio de plaats van handeling.

"We geloven in de kracht van de samenbundeling en zijn ervan overtuigd dat de sport profiteert door het samenbrengen van al deze kampioenschappen", zei vice-voorzitter Svein Arne Hansen van de ECB.

3000

Naar schatting 3000 sporters reizen in augustus 2018 af naar het Schotse Glasgow. De EK zwemmen bevat langebaan, schoonspringen, synchroonzwemmen en openwaterzwemmen. Voor dat laatste onderdeel springen de zwemmers in Loch Lomond.

Het wielrennen bestaat uit vier aparte EK's, namelijk: weg, baan, BMX en mountainbike. Golf krijgt de vorm van een teamwedstrijd op de beroemde baan van Gleneagles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!