Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gertjan van der Linden opnieuw coach rolstoelbasketbalsters

Gertjan van der Linden opnieuw coach rolstoelbasketbalsters

Paralympisch RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - Gertjan van der Linden gaat op weg naar de Paralympische Spelen in 2020 in Tokyo opnieuw aan de slag als bondscoach van de Nederlandse rolstoelbasketbalsters. Hij wordt daarbij wederom geassisteerd door Irene Sloof. Bij de mannen zoekt de Nederlandse Basketball Bond nog naar een bondscoach, maar is Mustafa Jebari inmiddels aangesteld als assistent-coach.

Deel dit artikel op social media

In de periode richting Tokyo 2020 staan eerst nog een EK in 2017 en een WK in 2018 op het programma voor de Orange Angels van Van der Linden, die naast de functie van bondscoach ook een overkoepelende rol zal spelen in het topsportprogramma rolstoelbasketbal.

De 520-voudig international zegt er weer enorm veel zin in te hebben om met de vrouwenselectie aan de slag te gaan. Van der Linden: "Het is een geweldige uitdaging om de komende jaren een verjongingsslag te maken binnen het team, waarmee we kunnen gaan bouwen richting de Paralympics van 2020. Maar als eerste staat het EK in 2017 op het programma. Daar gaan we elke wedstrijd spelen voor de winst."

Irene Sloof zal Van der Linden de komende Paralympische cyclus wederom bijstaan als assistent-bondscoach. Zij gaat tevens door als hoofdcoach van het talentenprogramma CTO Papendal rolstoelbasketbal.

Binnen het CTO krijgt Sloof assistentie van Mustafa Jebari, die tevens assistent-bondscoach wordt bij de mannen rolstoelbasketballers. De Nederlandse Basketball Bond hoopt zo snel mogelijk de naam van de bondscoach bij de mannen bekend te maken.

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters reizen komende zondag af naar Japan, waar ze op uitnodiging van de Japanse bond mee zullen doen aan de Osaka Cup.

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gertjan aan!