Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen 'losersvlucht' voor Nederlandse sporters bij Spelen in Pyeongchang

Geen 'losersvlucht' voor Nederlandse sporters bij Spelen in Pyeongchang

Coaching EK en WK

Cheer!

GANGNEUNG - Jeroen Bijl, de nieuwe chef de mission voor de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018, hoeft bij zijn debuut in Zuid-Korea geen Nederlandse sporters na uitschakeling vervroegd naar huis te sturen.

Deel dit artikel op social media

"We gaan 100 procent zeker gezamenlijk naar huis. Samen uit, samen thuis, ja'', liet de voormalige volleybalinternational woensdag in Gangneung weten.

In de Zuid-Koreaanse kustplaats beginnen donderdag in de Olympic Oval de WK afstanden schaatsen op de langebaan.

Bijl zei de vraag in het kader van de veelbekritiseerde 'losersvlucht' van Rio 2016, met veel teleurgestelde sporters van TeamNL, te begrijpen. "Maar die kwestie speelt nu bij de Winterspelen niet. Onze ploeg zal veel kleiner zijn en veel sporters zijn nog in de tweede week actief."

"Hoe we het bij Tokio 2020 gaan doen, is nog niet duidelijk. De kernvraag blijft wat mij betreft staan: hoe houden we in de tweede week het prestatieklimaat in stand? Het antwoord daarop laat nog even op zich wachten.''

Over zijn eigen rol bij Tokio 2020 bestaat volgens Bijl evenmin al duidelijkheid. "Die komt er binnen een halfjaar."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!