Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin kiest groei boven gele trui

Dumoulin kiest groei boven gele trui

Cheer!

Nu keert de tevens tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France dus terug naar Italië met de focus volledig op het klassement. „Het is best een moeilijke beslissing voor me geweest om de Giro te rijden in plaats van de Ronde van Frankrijk", aldus Tom Dumoulin in Abu Dhabi waar vandaag de Abu Dhabi Tour begint. 

Deel dit artikel op social media

"De Tour start met een tijdrit van 14 kilometer in Düsseldorf, waar een kans ligt op de gele trui. En als het daar niet zou lukken, misschien wel later in rit vijf (La Planche des Belles Filles, red.) om dan als beste tijdrijder over te blijven. Eerlijk gezegd had ik daar ook wel oren naar. Het geel in de Tour is toch bijzonder.” Zo is dat de enige leiderstrui in een grote ronde die hij nog nooit droeg.

Toch weet Dumoulin heel goed dat een korte termijnstrategie zijn doelen voor de langere termijn vertraagt. „Het is gewoon beter om de Giro te rijden, wil ik me als klassementsrenner verder ontwikkelen. Een Giro is veel minder stressvol dan een Tour. In Frankrijk heb ik gemerkt dat ik af en toe slechte energie krijg van alle drukte, de lange dagen en dat je nergens kunt gaan en staan waar je wilt. En dan reed ik nog niet eens een klassement. Aan dat alles moet je eerst op een wat lager podium wennen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!