Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Cheryl Maas vierde op World Cup big air in Quebec

Cheryl Maas vierde op World Cup big air in Quebec

EK en WK

Cheer!

QUEBEC - Cheryl Maas is op de World Cup big air in Quebec zaterdag net naast het podium geëindigd: vierde. “Het is jammer om net geen medaille te winnen, maar het snowboarden gaat steeds beter”, vertelde de 32-jarige snowboardvedette na de wedstrijd. Bij de mannen eindigde het 16-jarige talent Niek van der Velden gistermiddag (plaatselijke tijd) als 15e.

Deel dit artikel op social media

Maas haalde dit seizoen bij alle World Cups big air die ze startte de finale (top 6) maar nog geen medaille. In Quebec kon ze daar op het nieuwe olympische onderdeel helaas geen verandering in brengen. Bij haar eerste sprong ging ze onderuit, om daarna een backside 900 en een frontside 360 neer te zetten (131.50 punten).

Maas: “Die laatste sprong ging ik op safe. Ik heb dit seizoen al heel wat blessures gehad (o.a. gekneusde ribben en breukjes in haar oogkas, red.) en heb daardoor niet veel kunnen trainen. Maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan en het gaat steeds een beetje beter, dus daar ben ik blij om.”

De Oostenrijkse Anna Gasser ging er met het goud vandoor (165.00), de Amerikaanse Julia Marino veroverde zilver (162.50), de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott brons (151.00).

De eerstvolgende gelegenheid voor Maas om een medaille te bemachtigen dient zich in Quebec direct weer aan. Zondag (vandaag, 12 februari) gaat ze op de slopestyle op jacht naar eremetaal. Op dit onderdeel staat ze namelijk ook in de finale, die om 16.00 uur Nederlandse tijd losbarst.

Niek van der Velden

Niek van der Velden stond in Quebec ook aan de start en boekte op de big air zijn beste resultaat tot nog toe. In de kwalificaties eindigde het freestyle talent tussen de absolute wereldtop als 10e met een backside 1260 mute, wat hem een plek in de halve finale opleverde. Daarin wist hij zijn sprongen echter niet te landen, waardoor hij zich niet bij de 10 mannen in de eindstrijd mocht voegen en zijn naam op de 15e plek terugzag.

Van der Velden: “Toen ik klaar was met de kwalificatie was ik heel blij. Maar als je daarna twee keer valt, is het wel balen. Want ik weet dat ik het beter had kunnen doen en die finale had kunnen halen.”

Op slopestyle eindigde hij bij de kwalificaties als 14e in zijn heat en werd uitgeschakeld. Dit seizoen staan er voor hem onder andere nog één World Cup slopestyle en de WK snowboarden (9 t/m 17 maart) op de agenda. Maas is daarbij ook van de partij.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cheryl en Niek aan!