Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alpineskiester Jelinkova 'teleurgesteld' na WK reuzenslalom

Alpineskiester Jelinkova 'teleurgesteld' na WK reuzenslalom

Cheer!

ST. Moritz - Adriana Jelinkova heeft op de WK alpineskiën in St. Moritz het spits afgebeten voor Oranje. Op het onderdeel reuzenslalom eindigde de Nederlandse atlete op de 36ste plaats (2.13,03) achter de Franse winnares Tessa Worley (2.05,55), de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (zilver in 2.05,89) en de Italiaanse Sofia Goggia (brons in 2.06,29). Jelinkova was daar niet tevreden mee: “Ik ben teleurgesteld over het hoe het is gegaan. Mijn doel was top 30.”

Deel dit artikel op social media

"Het lag aan mezelf", vervolgde de 21-jarige atlete in Zwitserland. "Ik heb wel netjes geskied, maar in de eerste manche te weinig risico genomen. In de tweede manche ging het iets beter, maar de achterstand was nog steeds te groot."

Op de slalom heeft Jelinkova zaterdag opnieuw een kans. Daarvoor moet ze zich morgen eerst plaatsen via een kwalificatiewedstrijd. Alleen de top 50 deelnemers zijn direct geplaatst. De Nederlandse skiester viel daar net buiten (51ste). De beste 25 van de kwalificatierace gaan door naar het hoofdtoernooi. Jelinkova: "Ik moet deze teleurstelling nu van me af zien te zetten en me focussen op de races van morgen en hopelijk overmorgen. Mijn kansen op de slalom zijn in principe hetzelfde als op de reuzenslalom. Mijn streven is opnieuw de top 30 te halen."

Mannen

Steffan Winkelhorst (59ste op ranking) werkte vandaag de kwalificatiewedstrijd voor de reuzenslalom bij de mannen af en deed dat met een mooie overwinning. Hij gaat morgen net als Maarten Meiners (als 49ste direct geplaatst voor het hoofdtoernooi) de strijd aan met de absolute wereldtop. De Nederlander Spike van der Haas had dat ook in gedachten, maar liep bij het inskiën voor de kwalificatiewedstrijd een blessure aan zijn linkerhand op en moest de race daarom laten schieten. Het is nog onduidelijk of hij zaterdag wel de kwalificatierace voor de slalom kan starten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Adriana aan!