Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitskiër Kampschreur verrast met wereldtitel supercombinatie

Zitskiër Kampschreur verrast met wereldtitel supercombinatie

Paralympisch EK en WK

Cheer!

TARVISIO – Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur (17) is wereldkampioen geworden op de supercombinatie. In het Italiaanse Tarvisio was hij met afstand de snelste in het klassement over een Super G en een slalom. De Japanners Taiki Morii en Takeshi Suzuki werden tweede en derde.

Deel dit artikel op social media

Dit seizoen wist Kampschreur al drie keer een wereldbekerwedstrijd op de slalom te winnen. Op de Super G had hij nog niet echt goed gepresteerd. “Tot mijn eigen verbazing stond ik na die Super G derde. Met dat resultaat kreeg ik wel het idee dat ik zou kunnen winnen. Zeker omdat de twee jongens die voor me stonden in het klassement geen slalomhelden zijn”, zegt de 17-jarige Nederlander na afloop.

Kampschreur ging op de slalom ruim sneller dan alle concurrenten. “Toen ik over de finish kwam, had ik het gevoel dat ik waarschijnlijk gewonnen had”, lacht hij. “Er moesten er nog twee komen, maar al snel was duidelijk dat zij geen gevaar meer vormden. Hoe het voelt om wereldkampioen te zijn? Ik weet het nog niet, het besef moet nog komen. Een wereldbeker winnen is gaaf, maar wereldkampioen, dan ben je echt de beste ter wereld op dat onderdeel.”

Vierde plaats

Van de andere Nederlandse skiërs zette Anna Jochemsen de beste prestatie neer: zij werd net als op de Super G vierde. Zitskiër Niels de Langen werd achtste, Floris Meijer viel uit in de eerste run. Datzelfde gebeurde Jeffrey Stuut, die eerder deze WK nog twee keer brons won.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna, Niels, Floris en Jeffrey aan!