Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Westra besloot wegens depressie punt te zetten achter wielerloopbaan

Westra besloot wegens depressie punt te zetten achter wielerloopbaan

Cheer!

Lieuwe Westra besloot eerder deze week per direct een punt te zetten achter zijn wielerloopbaan, omdat hij kampt met een depressie. 

Deel dit artikel op social media

"Ik vind het erg jammer dat ik mijn carrière op deze wijze moet beëindigen", zo laat de 34-jarige Fries in een schriftelijke verklaring weten aan de NOS

"De afgelopen maanden heb ik geprobeerd om mijn motivatie terug te vinden en mijn depressie te overwinnen, maar mede door de twee (rechts)zaken die nu lopen, kan ik het niet meer opbrengen om mij volledig te richten op mijn profcarrière."

Maandag kon zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert alleen bevestigen dat Westra stopt wegens "persoonlijke redenen". De renner zelf wilde op dat moment nog niets kwijt over de precieze oorzaak.

Westra gaat zich de komende tijd richten op zijn herstel en het afhandelen van zakelijke conflicten met zijn oude zaakwaarnemer en ex-zwager. "Ik hoop dat ik op deze wijze mijn depressie kan overwinnen en weer kan genieten van alles."

Twijfels

Westra bekende afgelopen najaar al te kampen met depressies. De tweevoudig Nederlands kampioen tijdrijden tekende desondanks twee maanden geleden nog een contract bij Wanty-Groupe Gobert. 

Westra wist in zijn loopbaan onder meer de Ronde van Denemarken en de Driedaagse van De Panne-Koksijde te winnen. In 2014 hielp hij Astana-ploeggenoot Vicenzo Nibali naar de eindzege in de Tour de France.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieuwe aan!