Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voor het eerst drie Nederlanders in Premier League of Darts

Voor het eerst drie Nederlanders in Premier League of Darts

Cheer!

LONDEN - Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn komend seizoen actief in de Premier League of Darts. Het is voor het eerst dat er drie Nederlanders tegelijk uitkomen in het prestigieuze toernooi.

Deel dit artikel op social media

De kersverse wereldkampioen Van Gerwen was dankzij zijn ranking al zeker van deelname. De nummer één van de wereld verstevigde zijn leidende positie nog maar eens met de overwinning op het WK.

Ook Gary Anderson, die in de finale ten onder ging tegen Van Gerwen, Peter Wright en Adrian Lewis zijn automatisch geplaatst omdat zij bij de beste vier op de wereldranglijst staan.

Van Barneveld en Klaasen kregen allebei een wildcard. Sky Sports, dat de wedstrijden uitzendt, koos naast Van Barneveld ook voor Phil Taylor. Organisator PDC gaf behalve aan Klaasen ook een wildcard aan Dave Chisnall, James Wade en de Belg Kim Huybrechts.

Rotterdam

De eerste speelronde van 2017 staat in Newcastle op het programma. Vervolgens worden er ook in Nottingham, Leeds, Brighton, Exeter en Glasgow wedstrijden afgewerkt, alvorens de darters naar Rotterdam komen.

Na avonden in Manchester en Cardiff vallen vervolgens de laatste twee van tien spelers af. De overgebleven acht spelers strijden in Dublin, Liverpool, Belfast, Birmingham, Sheffield en Aberdeen om een plaats in de play-offs, die in Londen gespeeld worden.

Van Gerwen verdedigt zijn titel in de Premier League. Hij versloeg Taylor in de finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!