Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema nieuwe leider in Ronde van San Juan, dagzege voor Rui Costa

Mollema nieuwe leider in Ronde van San Juan, dagzege voor Rui Costa

Cheer!

Bauke Mollema heeft vrijdag de leiding genomen in de Ronde van San Juan.

Deel dit artikel op social media

De kopman van Trek-Segafredo eindigde als vijfde in de koninginnenrit van de Argentijnse etappekoers, een zware bergrit over 162,4 kilometer met de finish bovenop de Alto Colorado.

Mollema moest de ritwinst aan de Portugees Rui Costa laten, maar nam wel de leiderstrui over van Ramunas Navardauskas uit Litouwen. De Groninger handhaafde zich voorin een elitegroepje, terwijl Navardauskas op de slotklim moest lossen.

Costa had op de top van de Alto Colorado drie seconden voorsprong op de Colombiaanse klimmer Rodolfo Torres, die tweede werd. Ricardo Escuela uit Argentinië eindigde als derde, voor de Spanjaard Oscar Sevilla en Mollema.

Met nog twee vlakke etappes te gaan, heeft de Nederlander in het algemeen klassement veertien seconden voorsprong op de 40-jarige Sevilla. Torres staat derde op zestien tellen.

Wellens

In de Mallorca Challenge schreef Tim Wellens de tweede wedstrijd op zijn naam. De Belgische renner van Lotto Soudal soleerde naar de winst in de Trofeo Serra de Tramuntana, een pittige bergrit over zo'n 155 kilometer tussen Sóller en Deià.

Wellens bezorgde zijn ploeg het tweede succes op Mallorca, nadat de Duitse sprinter André Greipel donderdag al de eerste wedstrijd had gewonnen.

De Challenge Mallorca bestaat uit vier losse koersen op het Spaanse eiland. De deelnemers werden vrijdag geteisterd door regen, maar daar trok Wellens zich niets van aan. Hij sprong op zo'n 30 kilometer van de streep weg uit een kopgroep en reed solo naar de finish.

Ploeg- en landgenoot Louis Vervaecke eindigde als tweede, de Spanjaard Vicente Garcia de Mateos werd derde. Elmar Reinders uit de Roompot-ploeg was op de tiende plaats de beste Nederlander.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!