Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haarhuis maakt Fed Cupteam bekend voor kwartfinale tegen Wit-Rusland

Haarhuis maakt Fed Cupteam bekend voor kwartfinale tegen Wit-Rusland

Coaching

Cheer!

AMERSFOORT - Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Fed Cupteam, heeft vandaag in Australië het team bekendgemaakt dat af zal gaan reizen naar Wit-Rusland. Voor het duel in de kwartfinale van de Wereldgroep kiest Haarhuis voor Kiki Bertens (WTA, 22), Cindy Burger (WTA, 138), Arantxa Rus (WTA, 177) en Michaëlla Krajicek (WTA, 271).

Deel dit artikel op social media

Richel Hogenkamp kampt nog steeds met de blessure aan haar pols. Haarhuis: "De linkerpols van Richel is op dit moment helaas nog niet volledig hersteld. Het zou dan pas haar tweede wedstrijd in Minsk zijn na de kwalificatieronde in Australië. Dat is op dit moment een te groot risico. Ik hoop dat het herstel spoedig komt, zodat ze er in april weer bij kan zijn." 

Captain Paul Haarhuis heeft na de fantastische resultaten in 2016 veel vertrouwen in de speelsters: "Het team heeft in 2016 een geweldige prestatie neergezet door de halve finales van de Fed Cup te bereiken. Iets wat vooraf een hele lastige opgave was. Door deze prestatie staan we nu bij de laatste acht landen, waarin we hopen het succes van vorig jaar in 2017 verder door te zetten. Ik heb er vertrouwen in dat het bereiken van de halve finales weer mogelijk is." 

Wit-Rusland vs. Nederland
Op 11 en 12 februari staat in Minsk de kwartfinale van de Fed Cup op het programma. Er wordt indoor op hardcourt gespeeld in de Chizhovka-Arena in Minsk. Bij winst staat Nederland in de halve finale van de Fed Cup tegenover Frankrijk of Zwitserland. Wit-Rusland komt in 2017 voor het eerst uit in de Wereldgroep. Het Nederlands Fed Cupteam speelde drie keer eerder tegen Wit-Rusland, wat drie overwinningen opleverde (in 1994, 1999 en 2014).

Op de website van de ITF is het volledige speelschema van de Fed Cup Wereldgroep 2017 te vinden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Arantxa, Cindy en Michaëlla aan!