Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Darter Danny Noppert verliest Lakeside-finale van Glen Durrant

Darter Danny Noppert verliest Lakeside-finale van Glen Durrant

Cheer!

Danny Noppert is er niet in geslaagd om de Lakeside te winnen. De 26-jarige Nederlander werd in de finale van het WK van dartsbond BDO met 7-3 verslagen door de Engelsman Glen Durrant.

Deel dit artikel op social media

Bij een overwinning was Noppert de vierde Nederlandse wereldkampioen geworden van de BDO. Raymond van Barneveld (1998, 1999, 2003 en 2005), Jelle Klaasen (2006) en Christian Kist (2012) wisten de titel wel te pakken.

Durrant is de nummer één op de wereldranglijst bij dartsbond BDO. De 46-jarige Engelsman was op het WK nog nooit verder gekomen dan de halve finale.

Noppert keek bijna de hele finale tegen een kleine achterstand aan. Alleen na het winnen van de derde set kwam hij even met 2-1 voor, maar meestal lag het initiatief bij zijn twintig jaar oudere tegenstander.

Bij 5-3 nam Durrant voor het eerst een voorsprong van twee sets. Toen 'Noppie' in de derde leg van de negende set werd gebroken, was het verzet van de Nederlander definitief gebroken.

Visitekaartje

Noppert gaf eind vorig jaar al zijn visitekaartje af bij de Grand Slam of Darts. Bij dat toernooi, waar spelers van de zowel de BDO als de PDC aan deelnemen, werd hij pas in de kwartfinale nipt uitgeschakeld door tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Michael van Gerwen won eerder deze maand het WK van de PDC. Bij die rivaliserende bond ligt het prijzengeld veel hoger dan bij de BDO.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!